No cure no pay makelaar

Deel dit artikel

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

No cure no pay makelaar

Letterlijk betekent no cure no pay: geen oplossing, geen betaling. Het is een bestaande constructie beter bekend uit de wereld van advocaten. Tegenwoordig is dit concept ook populair aan het worden onder de makelaars. Maar hoe werkt dat precies? Wat is het voordeel voor jou als verkoper en hoe verdient zo’n makelaar zijn geld? Wij leggen het hier voor je uit.

Hoe werkt een no cure no pay makelaar en hoe verdient hij zijn geld?

In Nederland betaal je ondanks het no cure no pay principe toch een opstartvergoeding. Meestal bedraagt dit tussen de € 250,- en € 500,-. Dit dekt de kosten voor een makelaar voor het maken van onder andere de foto’s, het plaatsen van een advertentie op Funda en het ontwikkelen van een brochure.

Wanneer deze kosten zijn betaald, start het eigenlijke no cure no pay gedeelte. Als de woning succesvol en naar wens is verkocht betaal je als verkopende partij een percentage van de verkoopprijs. Dit wordt ook wel courtage genoemd. De courtage ligt meestal rond de 1 tot 3 % van de verkoopprijs. De courtage dekt voor de makelaar de kosten die hij gemaakt heeft tijdens het verkoopproces. Wordt je huis niet verkocht door die makelaar, dan ben je ook geen courtage verschuldigd.

Vaak werkt een no cure no pay makelaar met intrekkingskosten. Deze dien je te betalen als je zelf het verkoopproces stopt bij de betreffende makelaar. Op deze manier heeft de makelaar nog enige zekerheid dat zijn gemaakte kosten gedekt worden. 

Welke kosten betaal je precies bij een no cure no pay makelaar?

Je betaalt nooit alle kosten welke hier boven zijn genoemd. Wanneer de woning wordt verkocht komen de opstartkosten en de intrekkingskosten te vervallen en betaal jij alleen nog maar de courtage. 

Wat is het voordeel van een no cure no pay makelaar?

Voor de makelaar en voor jou als verkoper heeft deze constructie voordelen. Als jij je huis via de betreffende makelaar verkoopt, profiteert de makelaar daar van mee. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger zijn beloning. Dit geeft voor de makelaar misschien ook een extra zetje om jouw woning tegen een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen.

Mocht jouw huis niet verkocht worden, dan zijn de kosten relatief laag omdat je dan alleen de opstartkosten betaalt. Wanneer je zelf het verkoopproces beëindigd komen daar de intrekkingskosten bij. 

Je huis verkopen met een no cure no pay makelaar

Wil jij je huis verkopen met een no cure no pay makelaar? Dan is het verstandig om eerst een vergelijking te doen tussen de no cure no pay makelaars bij jou in de buurt. De kosten per makelaar willen nog wel eens verschillen. Ook is het belangrijk dat je een makelaar in de arm neemt waar je een goed gevoel bij hebt en je de verkoop van jouw woning aan toevertrouwt.

Bij DeDijk makelaars betaal je alleen als wij de woning voor jou succesvol hebben verkocht. Daarnaast hanteren wij een vast laag tarief en kun je kiezen uit diverse pakketten waarbij je zelf beslist hoeveel je zelf doet voor de verkoop van je woning en wat wij voor jou doen. 

Wij geven jou toegang tot ons systeem met een code zodat jij altijd inzicht hebt in het verkooptraject op elk moment van de dag.

Bij ons krijg je het eerste gesprek gratis. Tijdens dit gesprek leggen we jou uit hoe wij te werk gaan en wat je kunt verwachten. Je kunt dan meteen bepalen of je een goed gevoel hebt bij ons. We bespreken de huidige verkoopwaarde van je huis en wat je zelf alvast kunt doen om de verkoop van je woning tot een succes te brengen.

Plan nu een gratis adviesgesprek in en kijk wat wij voor jou kunnen doen. Mocht je eerst nog wat vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen. Wij staan je graag te woord.