Je woning op Funda zetten

Deel dit artikel

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Je woning op Funda zetten

De beslissing is genomen. Je gaat je huis verkopen. Dan wil je natuurlijk ook dat je woning zoveel mogelijk aandacht krijgt en dat eventuele kopers je woning zien. Funda is in Nederland het bekendste platform voor het promoten van je woning. Maar hoe werkt Funda precies als verkopende partij en hoe plaats je daar je woning? We leggen het hier allemaal uit zodat jij precies weet wat je kunt verwachten.

Waarom zou ik mijn huis op Funda zetten?

Zoals we al eerder vermeldden, is Funda het bekendste platform in Nederland voor het verkopen en kopen van je huis. De meeste potentiële kopers zullen eerst kijken op Funda om te zien wat het aanbod van huizen is. Velen doen dit om zich te oriënteren en een idee te krijgen wat de prijzen doen in de woningmarkt. Deze kans wil jij niet missen om je woning te presenteren zodat de potentiële kopers direct de mogelijkheid hebben om meer informatie te krijgen over jouw woning.

Hoe zet je je huis op Funda?

Funda laat het niet toe dat particulieren zelf hun woning aanbieden bij het platform. Hier heb je altijd een makelaar voor nodig. De makelaar zorgt ervoor dat jouw woning op Funda wordt aangeboden. Jouw makelaar weet namelijk precies waar de advertentie aan moet voldoen. Hij zorgt ervoor dat de juiste gegevens op Funda komen en hij maakt er een mooie presentatie van. Bij deze presentatie horen mooie foto’s, een plattegrond en een pakkende omschrijving van jouw woning.

Wat kost het om mijn woning op Funda te zetten?

Omdat je woning op Funda zetten wordt gedaan door een makelaar, is er niet een vast bedrag te noemen. Er zijn ook nog een aantal factoren welke meespelen bij de bepaling van de prijs.

Funda geeft namelijk de mogelijkheid om je woning extra te laten opvallen. Je kunt je woning op Funda zetten met een standaard vermelding, maar je kunt ook een extra optie kiezen om je woning beter te promoten. De extra opties van Funda zijn:

  •         Blikvanger: Bij deze promotie mag je in plaats van één totaalfoto, drie foto’s plaatsen bij je woning. Dit geeft een beter beeld bij de woning in één oogopslag. Dit kan voor de duur van drie maanden
  •         Toppositie: Met deze optie krijgt je woning een prominente plaats bovenaan in de zoekresultaten. Jouw woning is dus één van de eerste die de potentiële kopers zien.
  •         Woning in Beeld: Bij deze optie wordt jouw woning op de homepagina van Funda geplaatst. Dit is voor de duur van 1 maand. Op deze manier wordt jouw woning direct zichtbaar voor potentiële verkopers en is het bereik van je advertentie vele malen groter.

Kan ik ook besparen op de kosten van de verkoop van mijn woning via Funda?

Er zijn zeker mogelijkheden om te besparen op de kosten van de verkoop van je woning. Het is natuurlijk afhankelijk van de makelaar waarbij je je huis te koop zet. De Dijk makelaars heeft hier mooie pakketten voor ontwikkeld, zodat jij zelf kunt kiezen hoeveel jij zelf bijdraagt aan de verkoop van je woning en wat de makelaar doet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de advertentietekst te schrijven en de foto’s te maken. Het is dan wel belangrijk dat je weet wat er in de tekst moet komen te staan en dat de foto’s van zeer goede kwaliteit zijn. Ook kun je denken aan teksten voor een advertentie op Social Media. Op deze manier neem je de makelaar werk uit handen en zo bespaar je op de kosten.

En dan staat jouw huis op Funda. Hoe nu verder?

Het is natuurlijk erg spannend wanneer je huis daadwerkelijk op Funda staat. Dat is toch een officieel moment dat je huis te koop staat. En natuurlijk ben jij benieuwd of er interesse is in je woning. Je kunt dit zelf op elk moment inzien. Funda heeft daar mooie statistieken voor gemaakt. Je koppelt eenvoudig je woning aan je Funda-account en logt in wanneer jij wilt zien of er interesse is geweest in jouw woning. Als je nog geen Funda-account hebt, kun je aan je makelaar vragen deze voor jou aan te maken.

Hulp van je makelaar

Het is uiteindelijk toch de makelaar die op de hoogte is van alle ins en outs van de woningmarkt. Wil jij een makelaar die je helpt bij de verkoop van je woning? Dan helpen wij je met een vaste lage prijs en een eerlijk en betrouwbaar advies.