Dé essentiële stappen die komen kijken bij de verkoop van een woning

Vaak willen mensen een huis verkopen, maar weten niet wat er allemaal bij komt kijken. De Dijk makelaars presenteert alle essentiële stappen die komen kijken bij de verkoop van uw woning.

Bij ons betaalt u een standaard laag tarief ongeacht de waarde en kosten voor uw woning. Zo bespaart u al snel veel geld, wel zo fijn!

Wij zetten alles op alles om uw huis zo goed mogelijk voor de dag te laten komen op Funda. De presentatie is inclusief plattegronden en professionele foto’s.

Ons team van deskundige juristen geven u graag vrijblijvend het beste advies en ontzorgen u hierin!

Een huis snel verkopen met De Dijk Makelaars. Dat regel je zo.

De Dijk Makelaars is het antwoord op al je frustraties over de traditionele makelaardij. Houd ongewenste diensten, ongeïnteresseerde makelaars en ouderwetse courtages buiten de deur. Kies voor de keuzevrijheid, gastvrije service en transparante vaste kosten. Zo wordt je woning verkopen weer leuk.

Bij ons bepaal je zelf welke makelaarsdiensten je afneemt. De rest regel je zelf. Ben je al enthousiast? Kies dan een pakket en ga direct aan de slag met je huis verkopen.’’

Stappenplan

Een verkoopmakelaar levert kennis, kunde, ervaring en expertise in het verkoopproces van uw woning. Vaak is het goed eerst een gesprek aan te gaan met de makelaar om erachter te komen hoe zij tegen het verkoopproces aankijken, en nog belangrijker, of je graag met die persoon in zee zou willen gaan. 

Samen met de makelaar verricht je alle stappen in het verkoopproces. Met een goede makelaar, een verkoopbord en een geschikte vraagprijs kan de verkoop van de woning beginnen. Een goede verkoopstrategie is daarbij essentieel. Denk aan de presentatie van de woning, brochures, foto’s en uiteraard bezichtigingen.

Als het huis eenmaal te koop wordt aangeboden, is het wachten op de bezichtigingen. De makelaars van de Dijk zijn gespecialiseerd in bezichtigingen door potentiële kopers en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen middels een verslaglegging.

Nadat het eerste bod door een potentiële koper is uitgebracht, bespreekt de makelaar de mogelijkheden. De makelaar bespreekt of het bod goed genoeg is, en of er een tegenbod gewenst is. Als het tegenbod is uitgebracht, zijn de onderhandelingen begonnen.

Als de onderhandelingen zijn afgesloten en er een definitieve verkoopprijs is opgemaakt, kan de koopakte worden opgemaakt. Dit is de schriftelijk koopovereenkomst tussen de koper en verkoper van een woning.

Nadat de overeenkomst in zijn geheel is beklonken, is het tijd voor de oplevering van de woning. Meestal vindt er dan ook een eindinspectie plaats, om te kijken of het huis in de afgesproken staat ook wordt opgeleverd. Als alles akkoord wordt bevonden, kan men door naar de notaris voor de leveringsakte. Indien alles geregeld is, vindt de sleuteloverdracht en de definitieve overdraging van de woning plaats.