De no cure no pay-makelaar

No cure, no pay: oftewel geen oplossing, dan ook geen betaling. Het is een opzet met een makelaar die steeds vaker gebruikt wordt bij het verkopen van een huis. Maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen van zo’n samenwerking? Dit artikel gaat nader in op no cure, no pay-makelaars bij het verkoopproces.

Een no cure no pay-makelaar werkt met een opbouw van tarief bestaande uit drie tariefsoorten: 

  1. Opstartkosten
  2. Makelaarscourtage 
  3. Intrekkingskosten 

Het no cure no pay principe is erop gebaseerd dat er alleen betaald hoeft te worden als er door de makelaar tot een goede oplossing is gekomen. Het kan dus het geval zijn dat bijvoorbeeld alleen opstartkosten hoeven te worden betaald. Bij ons heeft u geen opstartkosten en geen kosten wanneer u met ons stopt.

De opstartkosten zijn alle kosten die een makelaar maakt, voordat uw woning daadwerkelijk zichtbaar is voor mogelijke kopers. Denk aan stappen die komen kijken bij het maken van een verkoopplan, het maken van foto’s van uw woning, brochures, andere promoties etc. Als uw woning verkocht is, dan krijgt u dus meestal de opstartkosten terug. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn de opstartkosten een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar in het verkopen van uw huis heeft gestoken. 

De makelaarscourtage is de vergoeding die een makelaar krijgt voor de aan- of verkoop van een huis. Het bijzondere van een no cure no pay-makelaar is dat de no cure no pay-makelaar enkel de courtage in rekening brengt als de woning verkocht wordt. Mocht dit niet gebeuren, dan bespaart de aan- of verkoper van een woning. 

Mocht u besluiten niet verder te willen met de makelaar, dan is het mogelijk dat de makelaar intrekkingskosten in rekening brengt. Hiermee vangt hij een deel van de reeds gemaakte kosten op. 

De no cure no pay-constructie is voor de (ver)koper én de makelaar erg aantrekkelijk. Mocht u uw woning verkopen, dan profiteert de makelaar middels de makelaarscourtage. Indien u uw woning niet verkoopt, dan betaalt u relatief lage opstart- of intrekkingskosten, zodat de makelaar zijn gemaakte kosten ook kan dekken. 

Ook voor de woonkamer is het belangrijk dat u een goede indruk achterlaat. Zorg ervoor dat foto’s en post niet zichtbaar zijn. Een opgeruimde woonkamer helpt u enorm. Ook is het belangrijk dat u uw keuken opruimt, waarbij neutrale kleuren vaak een positief werken effect hebben. 

Deze verkopers gingen je voor

M. Abiet
8 maart 2021
8.3
Teveel betalen voor de verkoop van een woning doe ik nooit meer en ook nooit meer bij een andere makelaar dan DeDijk Makelaars. David
Dhr Odijk
8 maart 2021
8.7
Ik ben zeer tevreden over het verkooptraject van DeDijkMakelaars. Zijn vriendelijke en aardige collega’s binnen deze firma. Nogmaals hartstikke bedankt voor de fijne ervaring!
Jacques Groenhart
8 maart 2021
9.3
Zeer goede service bij De Dijk Makelaars, zelfs contact per whatsapp met mijn contact persoon een ook altijd s avonds bereikbaar bij vragen. Met
Dhr Anker
8 maart 2021
9.3
In eerste instantie in twijfel om ons huis te verkopen zonder makelaar en dus alleen gebruik te maken van Funda. Na enige twijfel toch
Meneer O.T. Kutlu
8 maart 2021
8.0
Mijn woning moest snel in de verkoop, doordat wij een nieuwbouwhuis aan hadden gekocht. Wij wilden dan ook geen dubbele kosten maken en hebben
Meneer Veldman
8 maart 2021
8.5
Wij kunnen niets anders dan met vol lof spreken over de manier van werken en waren dan ook zeer te spreken over de heldere
Vorige
Volgende